Att semestra i Sverige har blivit allt mer populärt och många fler börjar upptäcka hur mycket vårt avlånga land har att erbjuda. Sverige är fullt av fantastiska vandringsleder från norr till söder som bjuder på spännande natur. Du kan välja till exempel mellan att vandra i fjällen i norr eller utmed kusten i söder. Givetvis kommer naturen att skilja sig åt beroende på var i Sverige du väljer att vandra men alla leder bjuder sina besökare på vacker natur. Det finns både längre och kortare vandringsleder att välja mellan och de allra flesta är enkla att vandra.

Kända vandringsleder

De mest kända vandringslederna anses av många vara de bästa. Bland dessa kändisar finns Kungsleden, Höga Kusten-leden, Padjelantaleden, Ombergsleden, Kuststigen, Kinnekulleleden och Jämtlandstriangeln.

Några av dessa vandringsleder finns i norra Sverige och kommer att bjuda på härlig fjällvandring och underbar orörd vildmark. Den internationellt mest kända vandringen är troligtvis Sarek nationalpark som ingår i Laponia, vårt världsarv. Naturen är underbar och dramatisk med höga fjäll och dalgångar, sjöar och bäckar. Eftersom detta är en skyddad nationalpark finns inga markerade vandringsleder, vindskydd eller fjällstugor, vilket innebär att du måste vare en van och erfaren vandrare för att kunna ge dig ut i denna orörda vildmark. Både terräng och väder kan vara tufft plus att du måste kunna navigera rätt med karta och kompass.

Rätt kläder och utrustning

När du ger du ut på en lite längre vandring är det viktigt att du har rätt kläder och utrustning med dig. Givetvis kommer du att behöva klä dig utefter väder och årstid. På Astro Sweden online kan du hitta bästa kläderna till bra pris. Du kan välja bland ett brett utbud av bra jakt- och friluftskläder av hög kvalitet såsom underställ, t-shirts, byxor, skjortor, pikétröjor, jackor, tröjor, västar och jaktställ. Här finns även viktiga accessoarer såsom strumpor, handskar, mössor, kepsar och hattar. En stor fördel med att handla hos Astro Sweden är att alla jakt- och friluftskläder är noga utvalda och utprovade. För dig som ska ut och vandra i naturen finns här utmärkta kläder som dessutom kommer att hålla dig torr. De flesta byxor och jackor har Windstopper- eller Gore-Tex-membran som är perfekt vid blåsigt eller blött väder.

Upplev Sverige

Passa på att uppleva Sveriges underbara natur på nära håll. Upptäck de vackraste vandringslederna, med vänner eller med familjen. Svårighetsgraden och vandringslängden varierar stort mellan olika leder. Vissa är utmärkta för en dagsvandring med barnen medan andra är mer för vuxna vandrare som är ute på äventyr. Förbered dig gärna inför en längre vandring genom att promenera hemma så mycket du kan. Var noga med att gå in nya kängor innan du använder dem, så att du inte drabbas av skavsår. Fundera på om du är ute efter vildmarkskänsla och äventyr i norr eller om du vill mysvandra i söder. Oavsett vilket kommer det att bli en oförglömlig upplevelse.