Med ROT och RUT har de flesta svenskar upptäckt fördelen med att ta del av allehanda servicetjänster och hantverksarbeten ute på landet. Men visst är det lättare att hitta firmor som erbjuder lokalvård eller barnpassning i storstadsområdena snarare än att hitta dem ute på öarna i skärgården?

Allt fler av oss flyttar ut på landsbygden och till och med skärgårdsbefolkningen ökar. Lugnet som öarna och landet besitter gör att fler letar sig bort från storstadens stress. Trots detta kommer det tillfällen i livet när det är skönt att kunna få hjälp. Är man inte elektriker eller rörmokare själv krävs det att en kunnig och behörig fackman kommer ut och installerar det som behövs för att kunna ha en fast bostad på landet. Detsamma gäller för lokalvård eftersom vissa av oss faktiskt inte orkar stå på alla fyra och skura golven när vi kommer upp i åldrarna. Men misströsta inte för det finns lokalvård och service även ute på de mest isolerade platserna. Ja till och med COOP väljer att skicka ut matleveranser till skärgårdsborna.

Mer att välja på i Stockholms skärgård

Eftersom Stockholms skärgård är mer folktät och det är nära till stan, är det många som faktiskt valt att bosätta sig där. Det betyder också att det i regel är enklare att hitta olika firmor och olika företag som specialiserar sig på att hjälpa människor därute. Bland annat kan du hitta tjänsteföretag som tar båtar ut till folk på öarna.

Du kan även hitta en del företag i Göteborgs skärgård som med sjötransport tar sig ut till folk som behöver hjälp. Man får dock vara beredd på att det kostar lite mer.

Öppna tjänsteföretag själv

Om du väljer att bosätta dig långt ut från städernas gränser, men vill hitta på något nytt i livet kanske en tjänstefirma som erbjuder allehanda tjänster är en bra idé. Kommunikationen blir större och större ute på landsbygden men vi behöver mer. Här har du en idé med en nischad och välbehövlig affärsplan för alla människor som bor i skärgården eller långt utanför städerna, kanske du ska bli din egen chef och starta nytt?