Vankas det bröllop i skärgården och du har panik inför sminkningen? Lugn, det finns hjälp att få. Med rätt produkter och lite inspiration kommer man långt. Här nedan får du tips på hur du får till den där perfekta sminkningen inför bröllopet, oavsett om det är du som ska gifta dig eller om du bara är där som gäst.

Smink på bröllop – enkelt och lagom är bäst

Precis som med alla andra projekt man tar sig för i livet så gäller det att ha rätt produkter när man ska sminka sig. Till att börja med bör man se till att ens smink inte är utdaterat. Köp en mascara och foundation om de du har är gamla. Gammalt smink är inte bara ofräscht, det lägger sig dessutom inte alls bra. Jobba bara med fräscht smink och välj gärna kvalitetsprodukter för att få ett bättre resultat.

Oavsett om det är du som ska gifta dig eller ej, så finns det vissa normer kring hur man ska sminka sig på ett bröllop. Eftersom bröllopet i grund och botten är en religiös handling, passar det sig inte med mycket smink i “Guds hus” eller var bröllopet än ska äga rum. Det finns nämligen en tanke om att man ska vara öppen, naken och sårbar inför Gud och det är man bland annat genom att inte spöka ut sig med diverse utstyrslar, däribland ett för tjockt lager av smink. Om du ska sminka dig själv inför bröllopet kan du söka på Google eller Youtube efter bröllopssminkning där det finns mycket inspiration att hämta. Men om du anlitar en sminkös får du en professionell bröllopssminkning som håller hela dagen.

Om bröllopet ska hållas i skärgården kan det behöva vidtas vissa åtgärder för att sminket ska bli bra. Om bröllopet sker på sommaren kan man behöva applicera en solskyddsfaktor under sminket så att huden skyddas mot solens strålar. På vintern kan det däremot behövas extra fukt under sminket så att huden förblir fin och mjuk hela dagen. Men det viktigaste är trots allt att inte överdriva sminkningen. Hellre lite för lite än lite för mycket.