Cykel på skogsväg

Sverige är ett fantastiskt land där det finns mycket att se och uppleva. Som svensk missar man ofta mycket av detta och letar sig istället till varmare länder. Under sommaren bör du Cykelhjul på vägistället överväga att semestra i Sverige. Lär känna Sveriges vackra natur ännu bättre. En cykelsemester är perfekt för detta. Se till att du har en bra cykel, ett tält att söka skydd i, en resplan, gott sällskap och lite extra pengar på kontot så kommer din cykelsemester att bli värd att minnas. Detta är någonting som du till och med kan göra med familjen, det krävs dock lite extra planering. Man bör alltid vara minst två på en cykelsemester, men om man är van cyklist kan man även cykla ensam.

Det är viktigt att man syns på vägen, när man genomför en cykelsemester kommer man inte alltid att cykla i idealt väder. Det är viktigt att man planerar inför detta och tar med kläder som gör att man håller sig varm oavsett vilken temperatur som det är utomhus. När du cyklar efter motorvägar är det extra viktigt att du syns. En personlig reflexväst med tryck gör det roligare att bära reflexer efter vägen och om man har barn är det ett klokt sätt att få dem att använda reflexerna. Även när du cyklar efter mindre vägar är det viktigt att du syns, det kommer dessvärre inte alltid att finnas belysning överallt. Det är ditt ansvar att bilarna ser dig och du vill ta dig fram tryggt under hela semestern. Du bör alltid prioritera säkerhet under din semester, oavsett om du ska sova på vandrarhem efter vägen eller i tält. Planering är av största vikt för att din semester ska bli lyckad och med en reflexväst kan du känna dig tryggare och mer förberedd när du cyklar efter Sveriges vägar, detta är viktigt även om midnattssolen skiner.

Skapa din resväg innan

Cykel parkerad på gräsmatta

För att din cykelsemester ska bli så lyckad som möjligt är det en bra idé att bestämma vilken väg som du ska cykla på innan dess att du lämnar hemmet. tänk på att alltid kontrollera att vägen du cyklar på är tillgänglig för allmänheten, om så inte är fallet kommer det att ta mycket onödig tid att hitta en ny rutt. Detta vill du givetvis undvika och därför är det viktigt att du gör din planering. När man gör en cykelsemester vill man ofta cykla efter vackra landsvägar så mycket som möjligt. Det är så som du bör planera, då kommer du att få ut mer av din cykelsemester samtidigt som du tar dig fram på ett säkrare sätt. Det är väldigt få som tycker att det är roligt att cykla efter en motorväg. Om du har tänkt dig att bo på vandrarhem efter vägen bör du boka dessa i förtid, samt ha ett rimligt avstånd mellan dem. Räkna inte med att du kan cykla 10 mil om dagen om du inte är en van cyklist. Det måste finnas tid för vila och återhämtning.