Spendera sommaren på Saltkråkan

Norröra ligger i Norrtälje och är en ö som tack vare Astrid Lindgrens filmer har blivit känd som Saltkråkan. Det är inte en stor ö och i början av 1900-talet bodde endast 16 stycken Spendera sommaren på Saltkråkanfamiljer på denna ö. I dag bor där några fler familjer men mest är detta ett turistmål även om ön är befolkad året runt. Under sommaren går det att ta en guidad skärgårdstur som har just ”Vi på Saltkråkan” i fokus. Man får ta sig runt på Saltkråkan och se vart alla kända filmscener ägde runt på ön.

Då Norröra är en ö finns det inte alltför många sätt för dig som vill ta dig dit, du behöver helt enkelt ta dig dit med båt. Det finns färjor som går regelbundet och på så sätt kan du uppleva den fantastiska ön som minst sagt är ett paradis i Sverige. Det är inte för inte som Astrid Lindgren valde denna plats för inspelningslokal. Om du ska spendera din sommar på Norröra är det bra om du har en egen båt, en båt med dieseltrim är mycket lämplig när du tar dig till och från ön och kommer att underlätta din sommar enormt och gör resan billigare. Handla gör man nämligen på torra land när man bor på ön.

Norröra är ett bra alternativ för den som vill ha ett flertal dagar och koppla av till fullo. När man befinner sig på en ö är man borta från civilisationen, även om det givetvis är enkelt att ta sig till och från ön, och tempot trappas ner med automatik. Du kommer att kunna slappna av på ett helt annat sätt och om du upplever att du lever ett stressat liv är därför Norröra en fantastisk plats för dig, med fokus på sol, natur, vackra landskap och bad. En plats för att njuta helt enkelt.

Norröra - en plats på kartan

I år kom det ett aprilskämt från Norrtäljes tidning. Ett aprilskämt som många hoppades var sant och blev besvikna när det uppdagades. Nämligen att Netflix hade fått upp ögonen för Astrid Lindgrens böcker och då framförallt Saltkråkan och att man skulle spela in en ny version av denna historia återigen på ön Norröra. Dessvärre stämde inte detta, men man vet aldrig vad som sker i framtiden.