Alldeles intill Läckö Slott ligger Naturum Vänerskärgården eller Victoriahuset, som det också kallas. För den som gör ett besök på Läckö Slott och vill veta mer om skärgården som omger området är Naturum Vänerskärgården ett hett tips men det går förstås utmärkt att skippa slottsbesöket och bara uppleva Naturum Vänerskärgården.

Fascinerande utställningar

På Naturum Vänerskärgården kan barn likväl som vuxna ta del av de utställningar som pågår i lokalen. Där finns mycket att se om djurlivet i Kållands skärgård och om skärgårdsområdet i största allmänhet. Det går exempelvis att upptäck vilka fåglarna som häckar i området eller att se vilka växter som är unika för Vänerns skärgårdsöar.

Njut av god mat

I Naturum Vänerskärgården ligger slottsrestaurangen Hvita Hjorten som serverar utsökt mat. Här går det att äta riktigt kungligt då grönsakerna som används i restaurangen kommer direkt från slottsträdgården. De skördas dagligen och är således pinfärska.

Bo som en prinsessa

Anledningen till att Naturum Vänerskärgården också kalla för Victoriahuset är för att byggnaden tillägnades kronprinsessan Victoria på hennes 30-årsdag. I Victoriahuset finns övernattningsmöjligheter med hotellstandard och allt som allt finns 15 rum att tillgå. För företaget eller klubben finns också konferensmöjligheter.